Blog

Lionel - Programma voor minderjarige vluchtelingen
Deze hippe en comfortabele sportsokken zijn tot stand gekomen in samenwerking met jongeren uit het Lionel-programma. Dit programma is opgezet om minderjarige jongeren die alleen naar Nederland zijn gevlucht, te ondersteunen in hun ontwikkeling. Samen verkennen, rekken en bewaken zij grenzen, zodat ze gezamenlijk kunnen vallen, leren en weer opstaan.
Continue reading
Kunstenaar Zenon
Vijf jaar lang werd Zenon* uitgebuit in het circus. Hij werd uitbetaald in drank, kreeg af en toe een klap, en is meerdere keren onder de voet gelopen door dieren. Toch ging hij niet weg. Omdat hij ‘zijn’ dieren niet alleen wilde achterlaten. Maar vooral omdat hij niemand had om naar toe te gaan. Het circus en de drank, dat was zijn enige uitweg.
Continue reading
Hoe wij onze sokken ontwerpen

Een vraag die we vaak gesteld krijgen is hoe ons ontwerpproces voor een paar nieuwe sokken in zijn werk gaat. Dit is een logische vraag. Want waar andere sokkenbedrijven samenwerken met ontwerpers of designbureaus, betrekken wij dakloze mensen bij het ontwerpproces. Dit is natuurlijk bijzonder, maar het vormt zeker ook een uitdaging.

Continue reading