Kunstenaar Abdul Alkader

Kunstenaar Abdul Alkader

Als jongetje in Syrië droomde ik er al van om kunstenaar te worden, maar mijn vader vond dat niet zo’n goed idee. Toen de oorlog uitbrak ben ik gevlucht en ging ik een lange reis tegemoet.

Tijdens deze reis kwam ik tot het besef dat je in het leven moet doen waar je gelukkig van wordt. Voor mij was dit kunstenaar worden. Ik beloofde mezelf, dat als ik veilig aan zou komen in Europa dat ik dan deze droom zou gaan verwezenlijken.

Ik vergelijk mezelf met een Kraai. Voor mij betekent de kraai: kracht, keuze voor monogamie, wijsheid, vrijheid en doorzettingsvermogen. Hij heeft niet over zijn lot kunnen beslissen, net als ik. De kaders op de sok staan voor alle vakjes waar ik door mijn achtergrond in geplaatst wordt.

Check hier de sokken van Abdul ->