Een bloemengroet uit het Credohuis

Let's do Goods Provincie Limburg sokken

Philomena is 21 jaar en dol op tekenen. Vooral de figuren van Disney maken haar blij en dat maakt dat in haar tekenmap vooral tekeningen van stripfiguren te vinden zijn. Ze voegt aan die figuren een nieuwe dimensie toe door ze tussen andere vormen en kleurige achtergronden te plaatsen. Bloemen zijn daarbij favoriet. 

De vraag om een ontwerp te maken voor een sok van Let’s do Goods was dan ook snel beantwoord met een dikke ja. Samen met Hillary, die op dat moment ook in het Credohuis in Maastricht woonde, heeft ze het ontwerp gemaakt. En ook nu waren het bloemen die hen inspireerden. Hillary en Philomena maakten apart een ontwerp en samen zijn ze tot het definitief ontwerp van de sokken gekomen. 

Philomena is blij dat ze deze opdracht heeft kunnen doen. Ook in het licht van haar verblijf in het Credohuis.  

“Ik kwam bij het Credohuis terecht om meer zelfstandig te worden en dingen zelf te kunnen regelen in het dagelijkse leven. Maar ook om meer contacten te leren te maken, voor mezelf opkomen en duidelijke grenzen aan te geven. Kortom groeien in mijn ontwikkeling en op weg gaan naar zelfstandigheid. Deze doelen heb ik gehaald in het Credohuis. Inmiddels ben ik verhuisd naar een eigen studio.”

Hillary wilde liever geen interview geven. Maar ook zij heeft een mooie bijdrage geleverd aan het ontwerp van de sokken.

Ook Jaap Feddes, mede-oprichter Credohuis (stichting Credo Foundation), is blij met de samenwerking en het resultaat.

 “Credo wil dak- en thuisloze jongeren tot bloei brengen door hen een thuis te bieden en samen met hen te werken aan het verwezenlijken van hun droom. Wij zijn daarom super enthousiast dat dankzij de samenwerking met Let’s do Goods en de support van de Provincie Limburg hierin, twee jongeren in Credohuis Maastricht dit fantastische, creatieve en inspirerende project konden doen.”

Madeleine van Toorenburg, gedeputeerde voor de portefeuille Sociale Agenda, Handhaving en Cultuur, is enthousiast over het ontwerp voor de sokken en de wijze waarop het tot stand is gekomen:

‘’De Provincie Limburg gaat voor een gezonde samenleving en economie. Dat vraagt om Limburgers die samen kunnen omgaan met de uitdagingen van het leven. Met de Sociale Agenda wil de Provincie Limburg bereiken dat iedereen in Limburg meedoet, er toe doet en zoveel mogelijk gelijke kansen krijgt. We ondersteunen organisaties die de stem zijn van de Limburgers, een bijdrage leveren aan ons leef- en vestigingsklimaat en ondersteuning bieden om te kunnen participeren in de maatschappij. We ondersteunen daarom de samenwerking tussen Let’s do Goods en het Credohuis om Philomena en Hilary de kans te geven hun talent aan een groter publiek te tonen.

De sokken zijn prachtig geworden en worden nu door de Provincie Limburg als relatiegeschenk gebruikt.”