Kunstenares - Hetty Veas

Haar verhaal

Hetty werkte jarenlang in de zorg en was sociaal actief en betrokken moeder van twee kinderen. Een scheiding zorgde ervoor dat het 'normale' leven van Hetty een drastische wending kreeg.

Aan een normaal gezinsleven met een normale baan kwam abrupt een einde. Veel te laat werd bij haar de diagnose Asperger en ADD vastgesteld, een verklaring voor veel problemen in haar leven, zoals de moeite die ze heeft met sociale contacten en de depressieve periodes die ze doormaakte.

Een opname was een eerste stap naar herstel, maar onbegrip vanuit haar sociale omgeving maakt het herstel erg moeilijk. Hetty zat in een schadelijke liefdesrelatie en moest terugvallen op haar ouders, toen de situatie onhoudbaar werd thuis. Betrokkenen verwezen haar naar een instelling waar ze een beschutte woonplek kreeg. Helaas kreeg ze geen passend hulp en moest noodgedwongen vertrekken. Ze vertrok met een bootje naar een andere stad en werd daar opgevangen door maatschappelijk werk en de kerk.

Door de regelgeving moest zij terug naar Deventer en was aangewezen op de nachtopvang. Tekenen heeft Hetty het grootste deel van haar leven een houvast en uitlaadklep voor haar emoties geboden. Het geeft haar rust, voldoening en het is iets waar ze een gevoel van eigenwaarde aan ontleend.  Op deze sokken groeit een bloem door een web van puzzelstukjes. Dit ontwerp staat voor Hetty symbool voor het vinden van je eigen weg in dit soms ingewikkelde leven. Hetty maakt zich nu hard voor autisme onderzoek bij vrouwen.

 
Sock subscription that saves the world

SOCK

SUBSCRIPTION

 • BUY 1 = GIVE 1
  Unique socks for you, warm feet for them
 • SOCKS WITH A STORY
  Artists with a story to tell design our socks
 • DO GOODS ON YOUR SOCKS
  Cancel anytime
 • FREE DELIVERY
  Save shippingcosts
SUBSCRIBE

Change your sock, change a life!